Workshop: de geheimen van bloomon

Het kan mijn trouwe volgers op Instagram maar moeilijk ontgaan zijn: ik ben een Bloomon-fan. Best een beetje vreemd, want ik was vroeger niet door het dolle heen wanneer ik een boeketje ontving. Traditionele boeketten kunnen best mooi zijn, maar toch heb ik er niet zoveel mee. Geef mij maar enkele takjes Eucalyptus, een heleboel kleine planten bij elkaar of een paar lange wilgentakken. Tot ik een Bloomon-boeket kreeg…

Ik had op Instagram al wel verschillende Bloomon-boeketjes gespot, maar wanneer je er zelf ééntje ontvangt, begrijp je de hype. Je ontvangt een bundeltje bloemen – waarvan de meeste exemplaren al niet bij de doorsnee bloemist te krijgen zijn. En wanneer je de bloemen in het water zet, begint het plezier pas echt. Elke dag verandert je boeket, elke dag ontdek je nieuwe kleuren.

Gefascineerd door de manier van boeketten samen te stellen, heb ik beslist om me in te schrijven voor een Bloomon-workshop. Deze ging door in Huis 5, een heel gezellig Scandinavisch winkeltje in Diest.

Voor de workshop betaal je zo’n €30, maar je leert wel hoe je alles uit je bos bloemen kan halen. Zo leer je de bloemen in je vaas te schikken door telkens een kruis te maken (te beginnen met de kleintjes!). Bovendien waren er nog meer ‘geheimen’ die ik niet wist. Wist jij bijvoorbeeld dat bloemen je dankbaar zijn voor een druppeltje javel? Of dat de vazen speciaal voor Bloomon geblazen worden om elk boeket de juiste ruimte te geven?

De workshop zit er na een klein uurtje op; je krijgt jouw bos bloemen ingepakt mee, en als Bloomon-klant krijg je nog een verzorgingspakketje. Volgende maand worden de bloemen terug met de postbode gebracht, maar het schikken zal vanaf nu toch iets doordachter gebeuren 😉

Om af te sluiten nog 5 gouden tips voor een perfecte styling van jouw Bloomon-boeket:

  • Je vaas moet blinken, dus vooraf goed schrobben is de boodschap. Daarna kan je je vaas voor 1/3 vullen met water.
  • Snijd je bloemen schuin af, zo nemen ze meer water (en vitaminen) op.
  • Sorteer je bloemen volgens grootte: van korter tot langer. Begin met 4 kleine bloemen – je kiest hiervoor best de meest stevige uit – en zet ze kruislings in de vaas.
  • Ga verder met de overblijvende kleine bloemen. Blijf de stengels kruisen, en laat ze leunen op de stevige basis gevormd door de 4 eerste bloemen.Vervolgens kan je de grote bloemen in je vaas zetten – precies waar je ze wenst.
  • Vergeet niet regelmatig het water te verschonen, zeker wanneer het water troebel begint te worden. Doe daarna een druppeltje javel in jouw vaas om de bacteriën weg te houden.

Liefs