Zomerse tablestyling voor een vakantiegevoel aan tafel!

 

Ik beken: ik heb een liefde voor tablestylings. Heerlijk vind ik het, wanneer je ergens uit eten gaat en het plaatje helemaal klopt. In het uitkiezen van een restaurant, bekijk ik ook éérst het interieur en de sfeer die er heerst; en als dat oké is, check ik snel even het menu. 

Wanneer wij gasten over de vloer krijgen, heb ik dan ook telkens de ambitie om al onmiddellijk een leuke sfeer aan tafel te creëren. En daarvoor test ik graag een aantal zaken uit. Nee, ik ben absoluut geen pro in tablestylings – althans, nòg niet. 😉 Maar ik leef me wel graag uit met bloemen, kleuren & kleine attributen.

Voor onze hamburger-date met goede vrienden, heb ik met volgende elementen geëxperimenteerd:

  • Menu zonder geheimen – Het menu heb ik uitgetypt en op een klembordje gehangen. Zo kon iedereen makkelijk een hamburger kiezen. En ik vond het vooral heel leuk staan op tafel. 
  • Alternatieve onderleggers – In plaats van traditionele onderleggers of tafellopers, heb ik gekozen voor snijplanken. Op een houten tafel kan dit natuurlijk niet, maar op onze witte tuintafel, komen deze mooi tot zijn recht. 
  • Bestek als kleine cadeautjes – Het bestek heb ik niet traditioneel naast de borden gelegd, maar met een touwtje vastgemaakt aan het servet. Met een bloemetje erbij, uiteraard. 
  • Bloemen op tafel – Diezelfde bloemetjes heb ik laten terugkomen in een grote, smalle ‘voorraadfles’. Niet dat ik geen vazen heb, maar zo’n fles past wel leuk in een nonchalante setting. 
  • Munt voor frisse drankjes – De drinkbekers heb ik voorzien van een aantal muntblaadjes en een kartonnen gestreept rietje. Die laatste zijn niet bijzonder praktisch gebleken wanneer je er effectief uit drinkt, maar dat terzijde. 🙂

Omdat ik niet veel tijd en geld had – story of my life – ben ik wel voor een heel budgetvriendelijke versie gegaan. Onderstaand vind je mijn voornaamste aankopen:

  • borden & waterkan: Pomax
  • klembordje voor menu & sauspotjes: Blokker
  • snijplanken, drinkbekers & vaas: Action  

Bon appétit! 

 

Liefs