Ikea Besta op zijn best met deze DIY dressoir!

Toegegeven, Pinterest staat werkelijk al vòl met Ikea hacks. Er is dus eigenlijk geen nood aan nog een extra blogpost over het maken van je eigen dressoir. Maar omdat ik er best al veel vragen over gekregen heb op Instagram – over hoe we onze budgetvriendelijke dressoir precies samengesteld hebben – waag ik me er toch maar aan. 😉 

Wij hebben gekozen voor het ‘maken’ van onze eigen dressoir, simpelweg omdat we in geen enkele meubelwinkel een versie vonden die én 100% ons ding was én betaalbaar bleek. Bovendien hou ik niet zo van de ‘meubelsets’ waarbij elk meubelstuk van hetzelfde materiaal gemaakt is. Ik maak liever mijn eigen mengelmoes, omdat dit voor mij warmer en huiselijker aanvoelt. Dus, als échte Pinterest-fanaat, hebben we besloten om ons te wagen aan een Ikea hack.  Een succes, zo blijkt. De kast heeft al aardig wat complimenten gekregen, en wij hebben er in totaal nog geen €300 voor betaald. 

Hoe begin je aan zo’n dressoir?

  • Bekijk even in je ruimte welke lengte je precies wil. Vervolgens bereken je het optimale aantal basiselementen van de Ikea Besta reeks. Indien je een zwevende dressoir wil, hang je deze kastjes vervolgens op – perfect gelijk uiteraard 😉
  • Voor de plank kan je bij de plaatselijke houthandel een houtsoort uitkiezen en een plank op maat laten zagen. Wanneer je de nodige breedte van je plank berekend, denk er dan wel aan om de deurtjes van de kast mee te tellen. Ook zorg je er best voor dat jouw plank nog enkele millimeters overhangt. Zo wordt alles één geheel.

Wij hebben gekozen voor eik, omdat we een brushed eiken tafel hebben. Deze plank hebben we nadien ook bewerkt met witte olie, zodat die de look van onze tafel krijgt. De ideale bewerking van jouw houtsoort vraag je best na in de winkel. 

TIP: Tegenwoordig wordt er ook vaak een marmeren blad op de Ikea Besta kastjes gelegd! Hiervoor ga je best bij een natuursteenspecialist langs. 

  • De afwerking is héél simpel: leg de (al dan niet behandelde) houten plank op je Ikea Besta kastjes. Als de kast vaak gebruikt wordt, zou ik aanraden om de plank nog snel even vast te boren. Bij ons ligt echter de plank er gewoon ‘los’ op, en dat gaat ook prima! 

Heb je deze dressoir geprobeerd, of heb je je aan een andere Ikea hack gewaagd? Tag me zeker in jouw foto op Instagram, ik ben immers heel erg benieuwd naar jouw resultaat! 

 

Liefs