(H)eerlijke keuken & gezelligheid troef bij Bistro De Waag!

Ik ben geboren en getogen in Geel, en woon hier – op een aantal studentenjaren na – intussen 28 jaar. En het is mijn vriend, ‘n rasechte Antwerpenaar die volledig onbekend was in de Kempen, die mij dit pareltje deed ontdekken. Voor mijn 28ste verjaardag heeft hij een verrassingsbrunch in Bistro De Waag georganiseerd met mijn besties, en ik was onmiddellijk verkocht. 

Waarom deze bistro zeker een bezoekje waard is? Wel, eerst en vooral, hebben ze een kei-gezellig & romantisch terras. Bistro De Waag is gelegen aan een drukke straat, maar daar merk je vanop hun afgesloten terras helemaal niets van. Integendeel, je komt er volledig tot rust. 

Een andere reden, is hun no-nonsense homemade gastro-food. Wanneer je gaat ontbijten, word je verwend met speciale, zelfgemaakte broodjes die recht uit de oven komen, homemade salades en confituur, en heerlijke pannenkoeken (voor de jarige zelfs afgewerkt met vuurwerkstokjes ;)). 

Ook wanneer je voor een menu gaat, kan je sowieso je duimen en vingers aflikken. Zelfs het wachten wordt een leuke ervaring met een aantal huisgemaakte amuses. De gerechten worden stuk voor stuk bereid met verse ingrediënten, en dat proef je natuurlijk ook. En net wanneer je denkt ‘dit kan niet beter’, komt de immer sympathieke chef-kok je versgebakken koekjes en wafeltjes bij je koffie of thee brengen. Om het in één woord samen te vatten: hemels! 

Ken jij nog zo’n leuke bistro? Deel ze gerust, want ik word helemaal blij van zo’n toffe adresjes! 🙂

Liefs